Pascale Naessens recepten voor dit speciale dieet

Zoals zij zelf zegt komt Pascale Naessens manier van eten niet vanuit wilskracht maar vanuit de voeding zelf. Ze is voorstander van natuurlijke voeding en anti industriële gemaksvoeding. Daar kan ik mij helemaal in vinden. Reden genoeg om eens wat meer te leren over het Pascale Naessens dieet.

Wie is Pascale Naessens?

Heb je even? Nee? Ok dan doe ik het vliegensvlug in vogelvlucht. Pascale Naessens, België haar bestverkopende auteur, studeerde af in de economische wetenschappen, presenteerde woon- en reisprogramma’s op VTM, vloog de wereld rond als fotomodel, werd daardoor eindeloos verliefd op het Verre Oosten en liet zich daardoor inspireren om Tai chi beoefenaar, Shiatsu therapeute en consulente in gezonde leefgewoonten te worden. Daarbovenop maakt ze haar eigen keramiek dat populair is bij huisvrouwen én sterrenchefs. Een idiote combinatie van uiteenlopende hobby’s die eigenlijk heel goed bij elkaar passen. In 2010 besluit ze al haar passies en kennis te bundelen in een boek. De pure keuken van Pascale Naessens is geboren.

pascale-naessens-recepten-salade

Pascale Naessens recepten

In Pascale haar recepten speelt groente de hoofdrol. Zij mengt nooit koolhydraten met eiwitten, en daardoor eet je automatisch meer groente. Pascale was vroeger, net als jij en ik, verslaafd aan snelle koolhydraten uit brood en pasta. Door haar eigen manier van eten heeft ze nu veel minder moeite om te kiezen voor natuurlijke voeding. Haar lichaam verlangt simpelweg niet meer naar geraffineerde voedingsmiddelen. Volgens het Pascale Naessens dieet zijn er maar twee voorwaarden om een gezond eetpatroon succesvol in je leven te implementeren:

  • Het eten moet lekker zijn
  • Je moet altijd voldaan van tafel gaan

Pascale: ‘Voor mij geen overdaad aan snelle koolhydraten meer, wel een evenwichtige verdeling van vetten, proteïnen en goede koolhydraten.’

Ik moet je eerlijk bekennen dat ik het zelden zo ben eens geweest met een ‘dieet’. Hoe meer ik lees over Pascale Naessens des te meer ik besef dat dit ook mijn manier van eten en leven is. Of in ieder geval zoals ik het zou willen. Want stiekem grijp nog iets te vaak naar brood!

Pascale Naessens kookboeken

Pascale heeft meerdere boeken geschreven. Mijn Pure Keuken is wellicht de bekendste. Ik sta op het punt om Puur Pascale te kopen, haar nieuwste uitgave. Je kunt ook kiezen voor Puur Genieten 1 of 2, Puur genieten en toch gezond slank, Puur eten dat je gelukkig maakt of Natural Food.