Verantwoord afvallen voor de zomer

‘Oh jee dan moet ik ook nog afvallen voor de zomer.’ Is dit wat jij denkt als je de zon ziet schijnen? Lees dan verder.

Het lijkt er nog niet echt op maar de zomer is in aantocht. Langzamerhand laat de zon zich steeds iets vaker zien. Binnenkort kunnen we onze jurken en rokjes weer aan. Joepie! Of toch niet? Zitten er een paar kilo’s in de weg? Met deze volgende simpele en goedkope afvallen tips ben je zo weer zomer slank.

Afvallen voor de zomer begint

Voordat je verder leest wil ik dat je weet dat ik praat over verantwoord afvallen. Poedertjes en loze wondermiddelen die je beloven om iedere dag 2 kilo af te vallen, daar doe ik niet aan mee. Ik geloof daar niet in. Sterker nog ik ben er faliekant tegen. Dit soort onzin middeltjes zijn slecht voor je en ook nog eens duur. Het enige dat je eraan overhoudt is een hogere gevoeligheid voor ziektes en een lege portemonnee. Met mijn tips is dat juist het omgekeerde. Het levert je een sterk immuunsysteem op en kost niets. Nou ja, een beetje doorzettingsvermogen dan. Ik heb mijn tips in categorieën opgedeeld. Bij iedere categorie zit een korte uitleg en een paar simpele tips waarmee je vandaag nog kan beginnen. Verantwoord afvallen voor de zomer begint? Dat begint hier!

Afvallen buik tips

Wist je dat je buikvet het snelste verbrandt door je bovenbenen te trainen? Ja! Dus vanaf nu pak je vaker de trap, de fiets en loop je een extra grote ronde met de hond (van de buren). Mocht je als man dit artikel lezen, van de bierbuik kan je snel afkomen.
Pak alle mogelijkheden aan om die beenspieren te ontwikkelen. Zo val je af en bouw je spiermassa op. En spieren verbruiken meer calorieën dus je wint dubbel.

Afvallen zomer tips

Bikini, zwembroek, kort rokje, hemdje of toch maar die veilige lange linnen broek? Mijn ‘afvallen zomer tips’ zijn er speciaal voor de 3 b’s: de benen, buik en bips.

 • Trek die korte broek of rokje aan zodra de zon gaat schijnen. Zonnebrand erop en naar buiten jij. Een licht getinte huid ziet er altijd stralender uit dan een melkwitte. Bovendien is vitamine D erg gezond voor je.
 • Wat je normaal met de auto doet, doe je nu met de fiets. Wat je normaliter fietst, loop je voortaan.
 • Ga liever iedere dag lopend of op de fiets naar de supermarkt. Dat is beter dan eens per week met de auto.
 • Doe iedere dag ‘de plank’. Houd hem een minuut vol. Na een week doe je er dagelijks twee en zo verhoog je het steeds.
 • Tot je op je streefgewicht bent stop je met het eten en drinken van: alcohol, alles uit de frituur, suiker, voorverpakte soepen en sauzen, witte graanproducten en bewerkte dierlijke producten.

Verantwoord afvallen voor de zomer met goede afvallen tips

Waarschijnlijk de beste algemene afvaltips die ik je kan meegeven zijn:

 • Eet gezond, vermijd slechte voeding. Wat er niet aankomt, hoef je er ook niet af te trainen.
 • Beweeg ieder uur. Al is het maar om koffie te halen (zonder koekje!).
 • Vermijd stress door genoeg te slapen en ontspannen. Stress zorgt voor een opstapeling van afvalstoffen (en vet!).
 • Drink water. Liters! Dit houdt de afvalstoffenuitscheiding aan het werk.
 • Slik (niet-synthetische) voedingssupplementen. Een multivitamine en vitamine C. Je lichaam kan alleen afvalstoffen wegwerken als het hiervoor de juiste micronutriënten binnenkrijgt.
 • Eet genoeg. Een lichaam dat niet genoeg voeding krijgt, houdt alles dat het binnenkrijgt stevig vast.

Verantwoord afvallen voor de zomer

Het is heus mogelijk. Geef jezelf de tijd en je zult zien dat je geleidelijk, gezond en blijvend afvalt. Je huid wordt strakker, je hoofd helderder en je voelt je steeds gezonder. Begin vandaag, houd vol, neem het serieus en stop pas als de zomer voorbij is. Of stop nooit. Nog beter. Alvast een fijne zomer in je badpak!

Gezond en verantwoord afvallen voor de zomer. Tips en adviezen die je direct kan gebruiken